Nyheter

Här hamnar de senaste nyheterna

Det är idag nästan självklart att man vill ha med människor i arkitekturfotografi. Man vill se hur miljöer och rum används och man vill ha en mänsklig skala i bilderna. Man vill också berätta sin story genom att befolka bilderna.  Men ni vet när man kommer till en plats i soluppgång och hoppas på att vara helt själv med byggnaden. Då är det inte lika kul med alla andra turister. Så det man får göra är att sitta och retuschera bort nästan alla människor, min äldsta dotter fick vara kvar.  

Förstasidan på Tidskriften Arkitektur 4/2022 pryds av White arkitekters studentboende i Björkhagen i Stockholm. Jag hade sett projektet växa fram eftersom jag bor i närheten och visste precis vilken bild jag ville ta på projektet och som skulle bli bra som omslagsbild.

Projektet ”Campus Birka” är nominerat till Årets Stockholmsbyggnad 2023

Storkyrkan har under åren 2020-2023 restaurerats exteriört och återställts till 1743-års barockgestaltning. 

Framför allt är det fasaden mot Slottsbacken där Barockarkitekturen har återställts. Men kyrkan har även fått en ny kulörsättning och genomgående underhåll av exteriören. 

För det mesta fotar jag nya projekt precis när de är färdiga. Men ibland blir det äldre byggnader, och det är fint med den blandningen.

Klarbäret kallas studentlägenheterna i Albano, nära KTH. 

Sweco architects under ledning av David Neuschütz har ritat denna tegelbyggnad med café och cykelgarage i bottenvåningen och takterrass högst upp.

I vintras ställde arkitekten och konstnären Elin Strand Ruin ut på Marabouparken. Jag fotade hennes utställning ”The kitchen square”i Hallonbergen för flera år sedan och nu har hon använt bilderna till en utställning. Man kan läsa mer på hennes hemsida: 
https://www.studioelinstrandruin.se/

Till Europan, arkitekttävlingen som riktar sig till arkitekter under 40 år, tog jag fram underlag till tävlingsområdet Rimbo. Dels blev det foton från mark och luft, men även en filmproduktion som presenterar förutsättningarna för hur Rimbo kan utvecklas. Filmen kan ses här:  https://youtu.be/FAxGWkXRJHM 

En tur till Viskafors utanför Borås i vintras resulterade i bilder på Trygghetsboende “Friskafors” ritat av Brunnberg & Forshed. Projektet blev publicerat i Tidskriften RUM 

Även Lillgårdsskolan av Brunnberg & Forshed blev publicerad i Tidskriften RUM 

Skolan ligger i Tungelsta söder om Stockholm. 

Vilan 24 är en påbyggnad av sju nya lägenheter precis bredvid Tegnerlunden i Stockholm. En riktigt krispig vinterdag begav jag mig dit med kameran. Påbyggnaden är ritad av Urban Couture.

En inte så krispig vinterdag tog jag bussen ut till Skogskällans kapell och krematorium. Jag ville testa att fota arkitektur i riktigt dåligt väder. Det var blötsnö och rätt blåsigt och för att verkligen fånga vädret filmade jag byggnaden och här kan man se filmen: 
https://youtu.be/i8fVECNlgpQ

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.